Brugerkontrolpanel - oversigt

Her vil der komme en samling af anvisninger på hvordan du anvender KKC-Forum, og får mest ud af systemet. Mangler der en anvisning du synes der burde være i samlingen, kan du skrive et indlæg med ønsket nedenfor.
Besvar
Brugeravatar
PELP
Site Admin
Indlæg: 39
Tilmeldt: 25 jan 2020 15:08
Navn: Poul Erik Lind Pedersen

Brugerkontrolpanel - oversigt

Indlæg af PELP »

I KKC-forum er der en funktion der hedder "Brugerkontrolpanel". Og hvad er det så?

Jo, det er et sted hvor du kan styre hvordan DIT KKC-forum fungerer og hvor du kan hente forskelligt information om din brug af KKC-forum. Det er nemt at bruge, men kan virke ret overvældende ved første øjekast. Så lad os tage det punkt for punkt.

(Tip: klik på billederne for at gøre dem større.)

Først skal du selvfølgelig være logget ind i KKC-forum. Derefter går du op i øverste højre hjørne og finder dit brugernavn.

Billede

Når du trykker på dit brugernavn dukker der et lille "dropdown menu" frem. Her trykker du på "Brugerkontrolpanel".

Billede


Nu står du inde i "Brugerkontrolpanelet". Øverst er der en række faner og til venstre er der nogle menu punkter. Når du først kommer ind står du på fanen "Oversigt" og i menuen "Forside" og kan se nogle oplysninger af din brug af KKC-forum i informations ruden.

bkp_1.png

Næste menupunkt er "Overvågede fora og emner". Her kan du se hvilke fora og hvilke emner du overvåger, og du kan vælge at stoppe overvågningen. Du kan få hjælp til overvågning af fora og emner her.

bkp_2.png

Så kommer menupunktet "Bogmærker". Her kan du se eller slette de bogmærker du har sat. Du kan få hjælp til bogmærker nederst i dette indlæg.

bkp_3.png

"Gemte Kladder" er næste menupunkt. Her kan du finde evt. kladder af indlæg eller privat beskeder som du har gemt.

bkp_4.png

"Vedhæftede filer" er en liste over alle de filer du i tidens løb har vedhæftet dine indlæg eller private beskeder.

bkp_5.png

Sidste menupunkt under fanen "Oversigt" er "Notifikationer". Her finder du en liste over de notifikationer du har modtaget i tidens løb.

bkp_6.png

Vi er nu nået frem til fanebladet "Profilindstillinger". Her er der flere vigtige menupunkter. Det første er "Profil". Her kan du redigere i den profil som andre medlemmer kan se. Du opfordres til at udfylde så meget af profilen som du ønsker at andre medlemmer skal kunne se.

bkp_7.png

Næste menupunkt hedder "Signatur". Her kan du oprette en signatur som indsættes i slutningen af alle dine indlæg og privatbeskeder. Det kan være en simpel "Venlig hilsen" og dit navn, men du kan også indsætte et billede eller andet. Alle opfordres til at lave en signatur så man kan se hvem det er der skriver. Hjælp til at lave en signatur finder du her.

bkp_8.png

Så kommer menupunktet "Avatar" - ava hvad for noget? En "Avatar" er et lille billede eller grafik som bruges sammen med din profil så du hurtigt kan identificeres uden man skal nærlæse den del af din profil der vises sammen med dine indlæg. Det kan være et billede af din bil, din hund, dig selv eller bare en flot udsigt. Det kan også være en tegning eller lignende. Hjælp til at oprette en "Avatar" finder du her

bkp_9.png

Næste menupunkt er "Konto". Dette punkt er meget vigtig, for det er her du ændrer dit kodeord som giver dig adgang til KKC-forum. Hjælp til at ændre kodeordet finder du her.

bkp_10.png

Det sidste menupunkt under "Profilindstillinger" er "Husk mig - login nøgler". Den er primært til information, men man kan slette nøgler hvis nødvendigt.

bkp_11.png

Vi er nu fremme ved næste faneblad - "Boardindstillinger". Her kan du kontrollere hvordan du vil have KKC-forum til at opføre sig. De fleste indstillinger er sat for dig, men det står dig frit for at ændre dem. Det første menupunkt hedder "Global" Det betyder, at det er generelle indstillinger som gælder for hele KKC-forum. Her kan du styre hvem der må kontakte dig m.m. En vigtig indstilling her er tidszonen.

bkp_12.png

Næste menupunkt er "Skriveindstillinger" hvor du bl.a. kan kontrollere om din signatur skal vises som standard eller om du vil vælge om du vil vise den hver gang du skriver.

bkp_13.png

Menupunktet "Visningsindstillinger" giver dig kontrol over hvordan forskellige ting skal vises i KKC-forum.

bkp_14.png

"Beskedindstillinger" giver dig kontrol over hvordan og om hvad du får besked om når der sker noget på KKC-forum. Hjælp til "Beskedindstillinger" finder du her.

bkp_15.png

Næste faneblad er "Private beskeder". Den har nogle menupunkter som er bygget op på samme måde som dit e-mail program, og du kan godt betragte "Private beskeder" - eller "PBer" - som en slags e-mail som kun dig og afsenderen kan se. Hjælp til "Private beskeder" finder du her.

bkp_16.png

Fanebladet "Brugergrupper" giver dig information om de grupper der er i KKC-forum. Som udgangspunkt er alle medlem af gruppen "Tilmeldte brugere" . Derudover er der grupper for de forskellige grupper i menigheden som f.eks. Ledergruppen og Lovsangsgruppen m.fl.

bkp_17.png

Det sidste faneblad hedder "Venner og ignorerede brugere". Her kan du tilføje venner eller brugere du ikke ønsker skal kunne kontakte dig. Det er ikke en funktion der er særlig meget brugt, men mulighederne er der.

bkp_18.png

Det var så en gennemgang af "Brugerkontrolpanel". Bladre lidt i fanerne og menuerne for at få en idé om alle de forskellige muligheder du selv har for at påvirke hvordan du oplever KKC-forum.
Med venlig hilsen

Poul Erik Lind Pedersen
24753221

Billede

Besvar