Indsæt et billede eller dokument i et indlæg

Her vil der komme en samling af anvisninger på hvordan du anvender KKC-Forum, og får mest ud af systemet. Mangler der en anvisning du synes der burde være i samlingen, kan du skrive et indlæg med ønsket nedenfor.
Besvar
Brugeravatar
PELP
Site Admin
Indlæg: 39
Tilmeldt: 25 jan 2020 15:08
Navn: Poul Erik Lind Pedersen

Indsæt et billede eller dokument i et indlæg

Indlæg af PELP »

Nu kommer vi til noget af det spændende som kan gøre forskellen på om et indlæg fænger eller ej. Vi skal indsætte et billede.

Først vil jeg lige gøre opmærksom på et par tekniske ting med hensyn til billeder og filer i KKC-forum. Filer, f.eks. en .pdf fil eller et billede må højst være på 35 MB. Det bliver næppe et problem for mange. Men billeder har en anden begrænsning som er sat af os selv for at forhindre at vores server bliver for hurtigt fyldt op. Billeder må højst have en størrelse på 4000 x 3000 pixels hvilket svarer til ca. 12 megapixel. Hvis du forsøger at uploade et billede der er for stort vil du få en fejlmelding.

Og nu til det sjove.

Der er to metoder til indsættelse af billeder/dokumenter i KKC-forum. Metode 1 er den "officielle" metode medens metode 2 er en slags "workaround" der også sparer plads på vores server da den gør brug af genbrug, som jo er oppe i tiden.

(Tip: klik på billederne for at gøre dem større.)

Vi tager metode 1 først:

Igen skal du selvfølgelig være logget ind i KKC-forum
Så følger du denne anvisning for at oprette et nyt emne eller denne anvisning for at lave et nyt indlæg.
Når du er klar til at indsætte et billede går du ned i feltet neden under redigeringsfeltet og vælger fanen "Vedhæftede filer" og klikker på "Tilføj filer".

Indsæt_1.png
Indsæt_2.png

Nu dukker "Stifinder", som er der hvor du kan finde de filer du har på din PC, op og du skal så navigere frem til det billede du ønsker at indsætte. Du finder billedet, klikker på det så navnet på filen står nede i "Filnavn" feltet og klikker så på "Åbn".

Indsæt_3.png

Nu skal du placere din markør (den lille blinkende streg på skærmen der angiver hvor du skriver) der hvor du ønsker billedet skal være.

Indsæt_4.png

Så går du igen ned i "Vedhæftede filer" feltet og trykker på "Placér inline" ud for filnavnet. Oppe i redigerings feltet vil du kun se filnavnet, men når du trykker på "Indsend" bliver billedet synligt.

Indsæt_6.png

Og her er så det færdige resultat. Billedet syner i første omgang for lille, men, afhængig af hvor stort det oprindelige billede var, kan du klikke på det en eller to gange og det vil blive forstørret. Det kan du for øvrigt også gøre med alle de screenshots der er i disse anvisninger på brug af KKC-forum.

Indsæt_5.png

På samme måde som dette billede blev indsat, kan du indsætte flere billeder - op til 20 - i samme indlæg. Du kan også indsætte filer som f.eks .pdf filer, og det gøres på præcis samme måde.


Så til metode 2:

Du kan kun bruge denne metode hvis det billede du vil lægge ind i forvejen ligger et sted i KKC-forum. Det er også denne metode du skal bruge hvis du vil lægge et signatur billede ind i din profil.

Her kan det være en hjælp hvis du har to tilfælde af KKC-forum åbne - et i hver sin fane. I det ene laver du dit indlæg. I det andet skal du finde det billede du vil lægge ind - det kan være et af dine egne billeder i et andet indlæg eller en andens billede i et andet indlæg. Det er ligegyldig hvor i KKC-forum det ligger.

Når du er klar til at indsætte dit billede, navigerer du frem til det i KKC-forum. Her vælger vi et af billederne i "Skift adgangskode" anvisningen. Når du har fundet billedet, højre klikker du på det så der dukker en dropdown menu frem, og her skal du vælge "Kopier linkadresse".

we_Indsæt_7.png

Så placerer du din markør der hvor du vil have billedet placeret i dit indlæg. Nu skal du højreklikke igen, og vælge "Indsæt". Nu kan du se adressen på det billede du vil have, men du er ikke helt færdig endnu.

Indsæt_8.png

Du skal nu markere hele den adresse du lige har kopieret ind i dit indlæg (gør den blå), og så skal du gå op i rækken af små ikoner lige over skrivefeltet og finde den der ligner et foto af et landskab. Klik på den.

Indsæt_9.png

Nu står dit indlæg med en lille stump kode som omkranser adressen på billedet, og så mangler der kun at blive trykket på "Indsend"

Indsæt_10.png

Vores "Demonstrations indlæg" ser nu således ud.
we_Indsæt_11.png
Med venlig hilsen

Poul Erik Lind Pedersen
24753221

Billede

Besvar